Lehenengo itzulia bigarren gelditzea lortu du Bera Bera Eskubaloiak Ucam BM Murtzia (13-21) gaindituz, oso garaipen handia defentsa sutsua erabiliz eta jokalari murtziarrenetan etsipena sortarazi zuen Darly Zoqbi atezainaren geldiketaz baliatuz.

Partida estua izan da, oso defentsa itxiak erabili dituzte bi taldeek, izan ere, gol gutxien jasotzen dituzte Ucam Murtziak eta Bera Berak eta ondorioz, San Basilio kiroldegian jokaturiko norgehiagoka izan da orain arte golei dagokienez ligako partidarik eskasena, 34 besterik ez.

Partida hasieran lorturiko abantaila (9. minutuan, 0-4) ondo kudeatu du Bera Bera Eskubaloiak. Reyes Carrereren jokalariak eroso sentitu dira 6-0 defentsarekin, aitzitik, donostiarren erosoa ez zen batere arina, baloiak galduz, hórrela atsedenaldian hiru goleko abantaila baino ez du lortu Bera Berak (5-8).

Bigarren zatian defentsa ona izaten jarraitzen zuen. 40. minututik aurrera Bera Berak aldea zabaldu egin du, Bea Fernandez eta Eli Pinedoren golei esker eta Ucam Murtziak baino jokalari gehiago erabili dituelako. Bigarren zatiko 20. minutuan aurreneko zatiko partziala eman da, hau da (5-8), hamar minutuen faltan zortzi goleko abantaila lortu du Bera Berak (11-19) amaiera arte mantendu duena (13-21).

Ondorioz, Bera Berak sei garaipen jarraian lotu ditu, iaz punturik urratu ez zuten pistatik, Sagunton, Kanarietan eta Murtzian, alegia, garaipen bikainak eskuratu dituzte donostiarrek.

Horrela, Bera Berak bigarren postua lehenengo itzuli amaieran bermatu du lehenengo aldiz. Bost puntutara dagoen Itxakorekin batera zerrendaburu izango da Kopako zozketan aurreneko aldiz, ondorioz, nafarrak balizko final batean baino ez ditu ikusiko. Gainera, Mar Saguntoren porrotak hirugarren sailkatuekin aldea zabaldu du, hiru puntutara, hain zuzen ere.

Fitxa

Ucam BM Murcia 13 (5+8): Pérez, Stefanova (2), Hernández (3), Gina Craciun (3), González (1), Verdú (4), Lorenzo, Martínez, Temprano (o.a.), Roda, Lipan eta Valiente.

Bera Bera 21 (8+13): Zoqbi, Altuna (2), Ziarsolo, Campa, Cuña, Carvalho (2), Rubio (1), Bea Fernández (6), Pinedo (6), Berta, Yamiley (o.a.), Mena (2), Arizaga (1) eta Menéndez (1)

Epaileak: Pablo García Sánchez eta Alberto Murillo Castro Kanporaketak: Carvalho, Rubio, Altuna eta Pinedo Bera Beratik eta Lorenzo Franco eta Gina Craciun Ucam BM Murtziatik

Partzialak: 0-1, 1-4, 1-5, 3-6, 3-7, 5-8 –atsedenaldian- 6-11, 8-11, 8-15, 10-16, 11-19 eta 13-21.