Partida osoa atzetik joan arren, bost minutu faltar zirela Caja Rural Aula Valladolidek partida berdintzeko aukera zuen baina O 'Mullonyk (bi gol jarraian) Blanco eta Karsten jokalariekin talka egin du eta epaileek erasoan egindako falta adierazi dute. Etxekoak, bat gutxiago, baloia galdu dute eta hurrengo erasoan Bergarak ez du O 'Mullonyren pasea jaso. Arrojeriak sartu du gola (57 ': 25-23), Blanco kanporatu dute, Peñasek partida gelditu du baina Aulak baloia galdu du eta luzapena behartzeko aukera ere bai. Ondorioz, super amara Bera Bera finalerdietara sailkatu da eta Costa del Sol Malaga izango du aurkari, KH7 BM Granollers gaindituta.

Horixe du lehiaketa-sistema berri honek. Talde bat nagusi izan daiteke lehenengo partidan eta bigarrenaren zati handi batean, baina azken minutuetan ixten ez badu, txanpona gurutzea atera daiteke. Eta luzapenak, testuinguru horretan, bertigoa ematen du.

Huerta del Reyn bezala, super amara Bera Berak partida hasiera zituala errepikatu du (5-2) eta norgehiagokaren jabe zen Mariane Fernandesi esker (lau gol). Etxeberria eta Arrojeria – eskuinaldean berriro, Cavoren baja zela- brasildarraren atzetik joan ziren (14 ': 10-6) brasildarraren lekukoa hartu dute.

Peñasek partida gelditu du. Atarikoan defentsari intentsitate handiagoa eskatu zion. Eta hutsarte horren ondoren lortu du. Super amara Bera Bera, aldiz, baloiak piboteari sartzen saiatu da, eta baloi galerak (lehen zatian bederatzi) Donostiako taldearen gabezia izan da. Eta Caja Rural Aula Valladolidek talde korala izan daitekeela adierazi du. Zortzi jokalari izan ditu golegile lehen zatian. Arounian eta Bergara pibotek, aldaratzean trebea den Teresa Alvarezek eta Tellezek euren taldea hurbildu dute (12-10). Arrojeriak arnasa errekuperatu du (13-11).

Bigarren zatian, lehen minutuetan Caja Rural Aula Valladolid donostiarrengandik gol bakarrera geratu da, Elba Alvarez eta Lagunari esker. O 'Mullonyk ez du asmatu jaurtiketan, baina hutsuneak sortu ditu taldekideei.

Partidak airean jarraitzen zuen, baina super amara Bera Berak bi edo hiru goleko koltxoi txiki horri eusten zion, halere Tchaptchetekin konektatzeko arazoak zituen. Boadak, banakako jokaldietan, bere taldeari eutsi dio (44 ': 22-19), Tchaptchetek ere tartea luzatu du (24-20) baina Aulak 0-3ko partziala lortu du O' Mullony eta Bergararen golekin (24-23). Halere, arestian aipatu bezala itsasertzean hil dira Valladolidekoak.

Ondorioz, super amara Bera Berak Costa del Sol Malagarekin neurtuko ditu indarrak finalerako txartela lortzeko, Gascan jokatuko da lehen partida (maiatzaren 4an, larunbata, 19etan).

Fitxa teknikoa: Super amara Bera Bera 27, Caja Rural Aula Valladolid 23,

Bera Bera 27 (13+14): Silva, Etxeberria (3), Arrojeria (7), Gavilan, Boada (6), Fernandes (4) eta Blanco -hasierako zazpikoa-, Tchaptchet (4), Karsten (1), Hernández, Loidi, Arroyo (2 p), Menéndez, Erauskin eta Aalla (o.a.)

Caja Rural Aula Valladolid 23 (11+12): Robles, O 'Mullony (6), E. Álvarez (4), Téllez (1), Botella, Laguna (5), González de Garibay (1) -hasierako zazpikoa- Lucio (1), Arounian (2), T. Álvarez (1), Bergara (2), Romero, Anton eta Sanz (o.a.)

Epaileak: Roland Sánchez eta Josep Millán (kataluniarrak)

Kanporatuak: Gavilan eta Blanco (2) super amara Bera Bera, Peñas (entrenatzailea), Tellez eta O 'Mullony, Aulatik

Partzialak: 4-2, 8-3, 10-6, 10-7, 12-8, 13-11 – atsedenaldia- 16-14, 19-17, 22-19, 23-20, 24-23 eta 27-23